Měnová politika a reformy po vstupu do Evropské unie - Machala, Karel
Predpoklady prijatia spoločnej meny euro v Českej republike. Vplyv mnohých faktorov na dátum prijatia eura. Dĺžka obdobia medzi vstupom do EÚ a vstupom do EMU sa odhaduje medzi šiestimi rokmi až viac. Výhody versus nevýhody vstupu do EMU. Bez reforiem je prijatie eura riskantné. Menová politika a reformy v medzidobí. Závislosť vybraných zemí na obchodných tokoch s EÚ (v perc. celku) - tab.