Finančné zdroje z fondov Európskej únie pre rozvoj cestovného ruchu - Novacká, Ľudmila, 1953-
Programy, ktoré sú určené na špecifický rozvoj a cestovný ruch: PHARE - Program cezhraničnej spolupráce, INTERREG III. Nové predvstupové nástroje - predštruktúrne fondy.