Nové aspekty ochrany eura proti padělání - Tomášek, Michal
Pristúpením Českej republiky k Európskej únii k 1. máju 2004 nadobúda účinnosť Nariadenie Rady č. ES 1338/2001, ktorým sa stanovuje opatrenie nevyhnutné na ochranu eura proti falšovaniu. Toto nariadenie je súčasťou tzv. európskeho menového štatútu, ktorý vznikol po zavedení jednotnej meny euro. Pohľad českého práva na ochranu eura. Posilňovanie ochrany eura proti falšovaniu trestnými sankciami. Celokomunitárne opatrenia k ochrane jednotnej meny.