Ekonomické a sociálne nerovnosti na Slovensku - Azudová, Ľubica
Spoločensko-ekonomické zmeny na Slovensku. Problémy nerovnosti. Príčiny chudoby vo všeobecnosti i na individuálnej úrovni. Trh práce ako priestor na vznik nerovnosti. Profil chudoby. Metódy k vymedzeniu, resp. meraniu chudoby. Poznatky, ktoré vyplynuli z výskumu slovenského prostredia. Skupiny ohrozené rizikom hmotnej núdze. Miera nezamestnanosti na Slovensku a v krajinách CEFTA. Ohrozenie chudobou u časti populácie žien a detí - celosvetový problém. Hmotná núdza na Slovensku z regionálneho pohľadu. Slovensko a vytváranie kategórie chudobných pracujúcich. Diferenciácia distribúcie príjmov. Priemerná mesačná mzda zamestnanca v hospodárstve SR. Vývoj peňažných príjmov v domácnosti. Vývoj spotrebiteľských cien v rokoch 1995-2001. Vývoj indexov životných nákladov v rokoch 1996-2001. Vyprofilovanie troch homogénnych skupín domácností v dôsledku "tranzitívnej stratifikácie".