K problematike zabezpečovania služieb podporujúcich rozvoj cestovného ruchu v regióne Podunajsko - Dendiš, Ľubomír
Stúpajúce nároky účastníkov cestovného ruchu na kvalitu a stav prostredia, v ktorom ho realizujú. Poskytovanie verejnoprospešných služieb ako prostriedok na ozdravenie miest a obcí regiónu. Oblasti, v ktorých je potrebné zabezpečovať tieto služby. Transformácia verejnoprospešných služieb do podnikateľského subjektu s podielovým vkladom obce - výhody a nevýhody. Transformácia verejnoprospešných služieb vytvorením podnikateľského subjektu a prenájom majetku obce podnikateľskému subjektu. Vytvorenie príspevkovej organizácie. Transformácia privatizáciou.