Teoretické prístupy k problému rozdelenia právomoci medzi rôzne úrovne vlády pri centrálnych grantoch (skúsenosti z Japonska) - Macková, Eva
Štúdia publikovaná Hikaru Ogawom "Allocation of authority under central grants" sa zaoberá analýzou rozdelenia právomoci medzi centrálnu vládu a lokálnu vládu pri centrálnych grantoch. V tomto článku je ponúknutý obsah citovanej štúdie formou prekladu z anglického jazyka. 2. časť štúdie opisuje bázický model vlád, ktoré maximalizujú prínos. V 3. časti sa hovorí o správaní sa vlád. 4. časť sa zameriava na špecifikovanie podmienok, ktoré determinujú optimálne rozdelenie právomoci. 5. časť rozoberá, akým spôsobom ovplyvňujú výsledky výskumu modifikácie modelu. 6.časť - závery.