Účtovné a daňové aspekty výsledku hospodárenia podnikateľov Slovenskej republiky - Baštincová, Anna
Zisk ako základný motivačný faktor a súčasne výsledok podnikania. Zložky pre meranie a posúdenie výnosnosti podniku. Teoretické východiská zisťovania výsledku hospodárenia v účtovníctve. Metódy zisťovania výsledku hospodárenia v účtovníctve. Výsledok hospodárenia podľa IAS a slovenskej účtovnej legislatívy. Porovnanie štruktúry výsledku hospodárenia SR a IAS 8. Determinanty tvorby výsledku hospodárenia a ich vzájomný vzťah. Zásada priraďovania nákladov k výnosom. Výsledok hospodárenia ako východisková báza na zistenie základu dane z príjmov. Vzťah účtovného a daňového systému v podmienkach SR. Transformácia hospodárskeho výsledku pred zdanením na základ dane z príjmu.