Federácia a slovenská štátnosť v kontexte historických skúseností a integračných trendov po r. 1990. Postoje Alexandra Dubčeka (K 10. výročiu vzniku samostatnej demokratickej SR) - Laluha, Ivan
Problematika štátoprávnych vzťahov Čechov a Slovákov v kontexte záverečnej etapy národnoemancipačného pohybu a začínajúcich integračných trendov po roku 1990. Stručný historický prierez postojov A. Dubčeka a jeho výrazný podiel na renesancii národného povedomia, na federálnej prestavbe spoločného štátu a európskej orientácii krajiny.