Zvyšovanie efektívnosti riadenia logistických procesov - Brezina, Ivan, 1963-
Dokončenie z č. 1/2004. Pre hľadanie najkratšej okružnej prepravnej trasy bol rozpracovaný celý rad optimalizačných metód a heuristických prístupov (Littleho metóda vetiev a hraníc, metóda úplne enumerácie a i.) Využívanie prístupov dynamického programovaniia pri optimalizovaní úloh rozvozu a zvozu materiálu. Výrobná logistika. Náčrt materiálových a výrobných tokov. Organizácia vnútropodnikovej prepravy. Logistika obstarávania. Distribučná logistika.