Ekonomické a politické dopady eura na ČR - Švihlíková, Ilona
Stručný náčrt histórie eura. Kritériá nominálnej konvergencie. Ekonomické a politické argumenty pre a proti zavedeniu eura. Pakt stability a rastu. Dopad na ekonomickú a politickú situáciu jednotlivých krajín. Ekonomické dopady zavedenia eura na Českú republiku. Postoje jednotlivých českých politických strán k problematike zavedenia eura.