Systém protimonopolnej politiky vo Veľkej Británii, jeho základné prístupy a špecifiká - Tokárová, Mária
Základná charakteristika inštitucionálneho a procesno-právneho prehľadu. Britská tradícia zámernej protimonopolnej a prokonkurenčnej politiky. Britský antimonopolný systém a pohľad na jednotlivé legislatívne normy. Prínos protimonopolnej a prokonkurenčnej politiky vo Veľkej Británii z hľadiska posilňovania vnútorných výkonnostných mechanizmov a konkurencieschopnosti. Stručný prehľad o činnosti britskej protimonopolnej inštitúcie - Komisie pre monopoly a fúzie (MMC). Sektorové zameranie aktivity MMC v období 1950-1995. Analýza regulačných mechanizmov. Súčasný stav diskusie o potrebách zmien v legislatívnom a inštitucionálno-procesnom zabezpečení politiky ochrany konkurenčného prostredia. Privatizačná vlna vo Veľkej Británii. Price caps regulation (RPI-X) - nové poňatie regulácie. Základné nedostatky regulácie RPI-X tak, ako boli formulované na základe doterajších praktických skúseností a ekonomických analýz.