Niekoľko poznámok k meraniu úrokového rizika - Ličák, Marek
Rastúci význam úrokového rizika v bankách. Zdroje úrokového rizika v súvahe a podsúvahe banky: časový nesúlad splatností, bázické riziko, riziko výnosovej krivky, opcionalita. Dopad úrokového rizika na banku. Metódy merania úrokového rizika: gap analýza, metóda duračného gapu, metóda bázického bodu a simulačné metódy. Úrokové riziko v bankovom sektore SR.