J.R. Hicks a jeho pohľad na stabilitu peňažnej ekonomiky - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Život a dielo Johna R. Hicksa, britského ekonóma, nositeľa Nobelovej ceny za ekonómiu. Tematické okruhy jeho diela: teória miezd, teória hodnoty, ekonómia blahobytu, teória peňazí, teória ekonomického rastu. Model IS-LM v makroekonomickej teórii. Rovnováha na trhu statkov, služieb a na trhu peňazí. Transformácia základného Keynesovho modelu.