[Krátky slovník cestovného ruchu] - Sládek, Gustáv
Recenzovaná kniha je jedinečná, užitočná a nesmierne potrebná publikácia s viacúčelovým využitím. Cieľ publikácie - slovníka. Slovník uvádza 750 hesiel, ktoré po obsahovej stránke rešpektujú odbornú terminológiu z pedagogickej a vedeckej literatúry na Slovensku a v zahraničí a samozrejme aj zákon o štátnom jazyku. Ide o súbor najčastejšie používaných termínov. Autori naformulovali výklad a obsah pojmov stručne, vecne a aktuálne na použitie. Funkčné hľadisko slovníka. Jedna zo základných učebných pomôcok pre štúdium cestovného ruchu.