Obchodné reťazce otvárajú čerpačky - Kontúr, Martin
Obchodné reťazce sa snažia budovať vlastné čerpacie stanice s najlacnejším benzínom. Podmienky na impulzívny nákup. Sortimentová skladba tovaru v shopoch čerpacích staníc je odrazom požiadaviek ich zákazníkov. V znamení európskeho trendu.