Spojené státy americké a Afrika: minulost a současnost - Gedlu, Mesfin
Studená vojna a americká zahraničná politika voči Afrike. Koniec studenej vojny a nové trendy americkej zahraničnej politiky vo vzťahu k Afrike. Bush, africká ropa a hrozba medzinárodného teroru.