Modelové riešenie agrárnej politiky v období pred a po vstupe do EÚ - Božík, Marian
Stručný prehľad modelových riešení VÚEPP, použitých k simulácii dôsledkov diferencovaných negociačných pozícií Slovenska a Európskej únie, uplatnenia Spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ a jej reformy EÚ v slovenskom agropotravinárskom odvetví. Modelové výsledky v porovnaní s obdobím pred vstupom do EÚ naznačujú jej pozitívny vplyv na ďalší vývoj poľnohospodárstva Slovenska. Príjem z podnikania poľnohospodárov by mal byť vyšší, ako v období pred vstupom.