Controlling v nákladovo orientovanom manažérstve kvality - Potkány, Marek
Podstata nákladovo orientovaného manažérstva kvality. Vymedzenie pojmu náklady na kvalitu. Štyri základné modely sledovania nákladov na kvalitu. Model PAF (Prevention cost, Appraisal cost, Failure cost). Model COPQ (Cost of poor quality). Model nákladov na životný cyklus. Model procesných nákladov. Tri hlavné skupiny nákladov súvisiacich so sledovaním kvality. Náklady na kvalitu u výrobcu. Náklady na kvalitu u užívateľa. Spoločenské náklady na kvalitu. Ukazovatele kvality. Možný efekt skúsenostnej nákladovej krivky z nákladovo orientovaného manažérstva kvality.