EÚ a USA sa snažili prezentovať názorovú jednotu - Schönwiesner, Roman
Summit EÚ a USA koncom júna 2004 v Írsku bol stretnutím dvoch najväčších obchodných a investičných partnerov na svete. Kľúčové témy stretnutia. Summit bol prvým od rozšírenia EÚ. USA vítajú rozšírenie, ale majú určité požiadavky. Transatlantické ekonomické vzťahy. Dohody a spory. EÚ i USA vyjadrili "odhodlanie" oživiť zablokované rokovania o liberalizácii svetového obchodu na pôde WTO.