Význam čiernej práce sa v EÚ výrazne líši
Podiel čiernej práce na celkovom HDP krajiny sa v jednotlivých členských krajinách EÚ výrazne líši. Podiel neregistrovanej práce v EÚ. Dôvody nelegálnej práce. Najväčší podiel čiernej práce vykazuje v EÚ stavebníctvo. Čierna práca v nových členských krajinách EÚ.