Pohľad na menovú integráciu v Európe cez prizmu teórie optimálnej menovej oblasti - Gonda, Vladimír
Podstata teórie optimálnej menovej oblasti (optimal currency area - OCA). Vybrané otázky európskej menovej integrácie z pohľadu predmetovej teórie. Maastrichtské kritériá verzus kritériá OCA. Charakteristika možných výnosov a nákladov súvisiacich s menovou integráciou. Asymetrické šoky a možnosti ich riešenia.