Španielsko a Európska únia - Lipková, Ľudmila
Všeobecná charakteristika Španielska. Vstup do ES a negatíva a pozitíva s tým súvisiace. Poľnohospodárska a priemyselná politika. Zahraničné investície v Španielsku. Ekonomický vývoj Španielska na prelome tisícročia. Priority španielskej ekonomiky na začiatku tretieho tisícročia. Hospodárska politika konvergencie s EÚ. Zahraničnoobchodná politika Španielska po vstupe do ES. Vývoj regiónov.