K širším zahraničnopolitickým a bilaterálnym slovensko-maďarským súvislostiam maďarského krajanského zákona - Weiss, Peter
Analýza politickej stratégie tvorcov kontroverznej právnej normy o Maďaroch žijúcich v susedných krajinách. Spôsob prijatia zákona. Politický účel a ciele. Ekonomické záujmy. Dopad na slovensko-maďarské vzťahy.