Metadata - integrační nástroj statistiky - Melíšková, Jana
Všeobecná definícia pojmu "metainformácia". Základné funkcie štatistickej metainfomácie a ich význam. SMS (štatistický metadátový systém) - jeho budovanie a využívanie. Vízia, hlavné ciele a úspešnosť SMS. Plánovanie SMS - vypracovanie komplexného harmonogramu. Doporučenia pre vypracovanie harmonogramu. Štatistické klasifikácie ako hlavné funkčné bloky SMS. Štandardizácia terminológie štatistických metadát. Užívatelia metainformácií. Doporučenia pre budovanie a rozvoj SMS.