Nové metodologické přístupy k tvorbě empirických modelů měnových krizí - Pazour, Michal
Stručný prehľad odlišného chápania špekulatívnych útokov na menu, ktoré sa odráža v rozdielnych spôsoboch identifikácie vzniku krízy. Popis metodologických základov štandardných modelov a ich empirických výsledkov. Identifikácia hlavných nedostatkov štandardných prístupov, ktoré sa stali východiskom pre konštrukciu alternatívnych modelov indikátorov menových kríz. Charakteristika metodologických základov vybraných alternatívnych prístupov a ich porovnanie so štandardnými modelmi.