Komparácia matematických modelov úmrtnosti a iných dekrementov používaných v aktuárskych výpočtoch v životnom prostredí - Bilíková, Mária, 1951-
Používanie matematických modelov v oblasti aktuárskej práce v rámci životného poistenia. Peňažné toky v životnom poistení. Základný demografický model. Jednoduchý deterministický model (úmrtnostné tabuľky). Model času života ako náhodnej premennej. Viacstavové modely. Jednoduchý dvojstavový demografický model a jeho rozšírenie. Trojstavový model.