Nový zákon o účtovníctve vo väzbe na obchodný zákonník - Lacová, Ľudmila
Zákon č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve. Povinnosť podnikateľov viesť účtovníctvo. Zákon stanovuje rozsah, spôsob a preukázateľnosť vedenia účtovníctva. Účtovné jednotky - subjekty, ktoré sú povinné viesť účtovníctvo . Rámcová účtovná osnova a zostavenie účtovného rozvrhu. Účtovná závierka a jej overovanie audítorom. Účtovná závierka v sústave podvojného účtovníctva. Zmena štruktúry účtovnej závierky. Konsolidovaná účtovná závierka.