Změny podnikatelského prostředí a jejich dopad na hodnocení výkonnosti firem - Staňková, Anna
Kritickou úlohou manažérskeho účtovníctva je kontinuálne hodnotenie pozície firmy s cieľom neustále hľadať možnosti zlepšenia - rozvojový potenciál. Rola manažérskeho účtovníctva pri identifikácii procesov pridávajúcim hodnotu. Adaptácia pre potreby optimálneho rozhodovania. Zmeny podnikateľského prostredia, ktoré ovplyvňujú manažérske prostredie. Metódy priebežného rozhodovania (kaizen budgeting, benchmarking). Definovanie rozvojového potenciálu firmy ako súboru šiestich faktorov hmotnej i nehmotnej povahy.