Genderové podmínky pro vedoucí - ženy v ČR - Surynek, Alois
Príspevok sa zaoberá sociálno-psychickými podmienkami pre kariéru a prácu vedúcich - žien v Českej republike, ktoré sú vytvárané inštitucionalizovanými predstavami o roliach mužov a žien v spoločnosti a o špecifických kompetenciách populácie delených podľa gendier. Uplatňovanie genderovej schémy, t.j. jednotlivé pozície sú spájané s mužmi alebo ženami. Porovnanie názorov na vedúcich - mužov a vedúcich - žien.