Rozpočtové dotácie ako stimulačný nástroj financovania podnikateľskej sféry - Lissauerová, Darina
Dotačná politika. Kvalifikácia dotácií zo štátneho rozpočtu do podnikateľskej sféry. Základný prístup k prideľovaniu dotácií a subvencií. Vhodné ciele na poskytovanie dotácií. Oblasti, na ktoré treba upriamiť pozornosť pri reforme systému dotácií podľa odporúčania Medzinárodného menového fondu (IMF). Súčasný stav v oblasti poskytovania informácií o dotáciách a subvenciách. Situácia čerpania dotácií v jednotlivých sledovaných rokoch. Dotácie, ktoré boli poskytnuté podnikom poľnohospodárskej prvovýroby. Vývoj poskytnutých dotácií na výskum a vývoj v rokoch 1994 - 2002.