Vývoj ekonomických transakcií SR v predvstupovom procese - Vokorokosová, Renáta, 1967-
V rámci medzinárodného platobného styku sú prioritné vzťahy menového a finančného charakteru, ktoré bezprostredne súvisia s realizáciou medzinárodného obchodu. Dnes nehovoríme o platobnej bilancii, ale o bilancii ekonomických transakcií. Vývoj medzinárodných platieb SR v období 1995-2002.