Nezamestnanosť v SR - závažný problém integrácie SR do Európskej únie - Martincová, Marta, 1955-
Integrácia SR do EÚ. Pozitívne a negatívne dôsledky členstva v EMÚ. Nezamestnanosť ako najpálčivejší makroekonomický problém Slovenska. Hlavné faktory vplývajúce na výšku nákladov krajiny z pripojenia sa k menovej únii. Vplyv asymetrického šoku z pohľadu ekonomickej teórie. Využitie faktora pružnosti miezd. Využitie faktora mobility pracovnej sily - teoretické úvahy.