Ekonomické dimenzie zásob v podniku - Majtán, Štefan
V príspevku sú naznačené základné ekonomické dimenzie zásob v podniku. Zásoby ako zložka majetku podniku. Sledovanie vývoja obrátkovosti. Zásoby ako viazaný kapitál. Zásoby ako nosiče nákladov. Zásoby ako zložka hodnoty v podniku - nová moderná dimenzia, ktorá súvisí s moderným chápaním základných cieľov podniku, resp. podnikania. Podnikový ekonóm sa musí vedieť zorientovať v dimenziách zásob v podniku.