Formovanie dopytu na oligopolnom trhu pri nízkej cenovej elasticite - Fendeková, Eleonora, 1952-
Oligopoly predstavujú bežnú a asi najrozšírenejšiu trhovú štruktúru v moderných ekonomických systémoch. Existencia oligopolov ako na miestnej, tak aj na národnej ale i medzinárodnej úrovni. Popis špecifického typu modelovej situácie. Jedným z konkrétnych prípadov rovnováhy oligolopolu je situácia, kedy cena tovarov ostáva konštatná v relatívne dlhšom časovom období. Charakteristika trhovej štruktúry. Model oligopolu so zalomenou dopytovou funkciou (kinked demand model).