Stratégia poľnohospodárskych podnikov pred vstupom do EÚ - Polák, Matej
Po roku 1990 - úpadok slovenského poľnohospodárstva. Nevyhnutnosť strategického riadenia. Nedostatky v strategickom riadení podnikov. Prieskum tvorby stratégie malých a stredných podnikov v poľnohospodárstve. Prieskum podnikateľskej stratégie. Nevyhnutné kroky pre zlepšenie situácie v poľnohospodárskych podnikoch.