Opcie v účtovníctve podnikateľov - Šlosárová, Anna
Podnik a finančné riziká. Zmierňovanie finančného rizika. Oblasť finančných nástrojov a jeho právna úprava. Finančný nástroj ako právny vzťah medzi dvoma subjektami. Vymedzenie pojmu derivát. Kritéria členenia derivátov v účtovníctve podnikateľov. Členenie derivátov podľa účelu použitia. Členenie podľa druhu finančného nástroja. Členenie z hľadiska podkladových finančných nástrojov. Vymedzenie pojmu opcia. Členenie opcií podľa charakteru obchodu. Príklad kúpnej opcie, účtovanie nákupu a predaja kúpnej opcie v účtovnej jednotke. Príklad predajnej opcie. Príklad kúpnej menovej opcie medzi účtovnou jednotkou a bankou.