Rozpočtovanie podľa čiastkových činností - Tóth, Miroslav, 1961-
Nové trendy pohľadov na podnikové procesy si vyžiadali zmenu v prístupe k evidencii informácií, účtovníctvu, kalkuláciám a rozpočtovníctvu. Rozpočtovanie podľa čiastkových činností (activity based budgeting) a kalkulácie nákladov podľa čiastkových činností (activity based costing). Pohyb informácií ilustruje schéma. Rozpočtovanie podľa čiastkových činností ako plnohodnotný nástroj riadenia procesov v podniku.