Aktuálna situácia vo vodnom hospodárstve pri vstupe do Európskej únie - Supek, Marián
Organizačné zmeny - prechod komplexnej starostlivosti o vodu na Ministerstvo životného prostredia SR. Ciele Rámcovej smernice o vode. Koncepcia vodohospodárskej politiky SR do roku 2005. Legislatíva v oblasti verejných vodovodov a verejných kanalizácií. Program protipovodňovej ochrany SR do roku 2010. Realizácia protipovodňových opatrení. Automatizovaný povodňový varovný a predpovedný systém Slovenskej republiky.