Svetové burzy sa dostali na minimá - Kluge, Tomáš
Globálnym trhom dominuje ropa. Vysoké ceny ropy, oslabenie rastu a spomalenie dopytu, spôsobili ekonomike značné škody. Rekordná cena ropy, nedostatočná tvorba nových pracovných miest v USA a nepriaznivé výsledky niektorých veľkých firiem spôsobili nepriaznivé výsledky na amerických burzách. Podobná situácia na ázijských trhoch.