MMF pripúšťa vinu na kolapse Argentíny - Slovák, Kristian
Jednou z najvážnejších menových kríz posledných rokov bola argentínska kríza v r. 2000-2002. Kríza mala devastujúci vplyv na ekonomiku a sociálnu situáciu v krajine - uvrhla do chudoby milióny ľudí. Čiastočnú vinu na tom nesie aj Medzinárodný menový fond (MMF), čo potvrdzuje interné vyšetrovanie vo fonde. MMF vyzval Argentínu na urýchlenie štrukturálnych reforiem na základe úverov z fondu.