Sto rokov vednej disciplíny podnikové financie - Vlachynský, Karol
Stručné zhrnutie postupu vývoja podnikových financií. Optimálna finančná štruktúra podniku. Pôsobenie deflačného vývoja na finančné hospodárenie podnikov. Niektoré otvorené problémy podnikových financií. Základné ciele podnikateľskej a finančnej činnosti podniku.