Globálne súvislosti rozšírenia Európskej únie a konvergenčná pozícia slovenskej ekonomiky - Šikula, Milan
Faktory, ktoré podmieňujú podmienky a dôsledky vstupu SR do Európskej únie. Vplyv globalizačných procesov a kvalitatívnej megakonkurencie na EÚ a nároky na jej globálnu adaptáciu. Prebiehajúce a pripravované reformy mechanizmov fungovania EÚ. Konvergenčná pozícia SR medzi kandidátskymi krajinami.