Ekologické výrobky - nový trend pre získanie konkurenčnej výhody v maloobchode - rok 2003 - Grafnetterová, Michaela
Prieskum zameraný na otázku, či a v akej miere má pre obchodníkov s nábytkom zmysel rozšíriť ponúkaný sortiment tovaru o ekologický nábytok ako o špecifický produkt, ktorý by mnohol byť zdrojom dlhodobo udržateľnej konkurenčnej výhody. Prieskum bol orientovaný na tri otázky: a) ekologická orientácia zákazníkov kupujúcich nábytok, b) výhrady voči ekologickému nábytku, c) segmentácia (typológia) kupujúcich na trhu s ekologickým nábytkom. Na základe výsledkov prieskumu by mal byť ekologický nábytok príležitosťou konkurenčnej výhody pre obchod s nábytkom.