Ropná horúčka impulzom na nové investície - Debnár, Milan
Všetky moderné ekonomiky fungujú na báze ropy. Význam a funkcie ropy. Ropné šoky a ich príčiny. Negatívny vplyv ropných kríz na ekonomiky krajín. Vysoké ceny ropy. Náklady na ťažbu ropy. V produkcii ropy dominuje Saudská Arábia. Rusko je tretím najväčším producentom ropy. Odhadované zásoby ropy.