Rozhodovacie procesy a ich informačné zabezpečenie - Janík, Jaroslav
Rozhodovacie problémy a kvalita rozhodovania. Vymedzenie 5 základných aspektov, ktoré problém rozhodovania komplikujú a robia jeho analýzu a riešenie zložitým. Vymedzenie charakeristík, ktoré ovplyvňujú kvalitu rozhodovacích procesov. Informácie pre rozhodovacie činnosti. 4 typy informácií, ktoré je nutné poznať pre zistenie, identifikáciu, špecializáciu a analýzu rozhodovacieho problému.