Keď sa stredná vrstva dostáva pod priemer - Fisherová, Pavlína
Sociologický pohľad na strednú vrstvu obyvateľstva, od ktorej sa očakáva, že bude nositeľom ekonomickej dynamiky, sociálnej súdržnosti a politickej stability. Vymedzenie, ekonomická sila a postavenie strednej vrstvy v dnešnej spoločnosti. Stručný pohľad na vývoj strednej vrstvy obyvateľstva od konca 19. storočia.