Politická ekonomie investičních pobídek - Plojhar, Miroslav
Politicko-ekonomické súvislosti hospodárskej politiky poskytovania investičných ponúk a vytvárania záujmov jednotlivých strán v tomto procese. Historický rámec a súčasná podoba hospodárskej politiky voči priamym investorom vo svete a vo vybraných ekonomikách. Stret záujmov medzi vládami hostiteľských ekonomík a nadnárodnými firmami. Národný rozmer investičných ponúk. Vyjednávanie o rozsahu a štruktúre investičných ponúk.