Determination of dairy farmers' existing structure in Turkey and analysis of emerging issues in production - Azabagaoglu, Omer M.
Špecifikácia problémov mliečnej produkcie na úrovni podnikov a štrukturálne problémy mliečnej produkcie v Turecku. Porovnanie prevažujúcej časti sektoru produkcie mlieka so situáciou vo vyspelých a rozvojových krajinách. Údaje týkajúce sa produkcie mlieka porovnané s príkladmi rozvojových krajín. Následne sú skúmané problémy, ktorým musia čeliť producenti mlieka a relevantné údaje sú podrobené faktorovej analýze. Odpovede farmárov v rámci výskumu naznačujú, že hlavnými problémami mliečnej produkcie v Turecku sú nízke ceny surového mlieka, kolísanie trhu a vysoké ceny krmív.