Dôsledky sociálnej politiky sú širšie ako hranice štátov - Húsková, Miroslava
Otvorená metóda koordinácie EÚ s jednotlivými členskými krajinami v oblasti sociálnej politiky. Kritériá delenia dôchodkových systémov v rámci jednotlivých pilierov. Podiely dôchodkových pilierov na príjmoch HDP. Varianty pre dlhodobé financovanie dôchodkových systémov. Riziká ľudí, ktorí nie sú krytí zamestnaneckými systémami. Prehľad výdavkov na dôchodky vo vybraných vyspelých krajinách.