Development potential in regions and its monitoring - Boháčková, Ivana
Zameranie na problematiku rozvojového potenciálu v regiónoch z hľadiska možností jeho hodnotenia. Vymedzenie vecného obsahu rozvojového potenciálu a problémy s jeho využitím vo vzťahu k podporám štrukturálneho charakteru. Výber ukazovateľov charakterizuje potenciál regiónu, uvedených je desať ukazovateľov, ktoré hodnotia vplyv poľnohospodárstva v danom regióne. Naznačenie postupov k využitiu regionálneho rozvojového potenciálu.